Begin dit jaar heb ik een veiligheidstraining ontwikkelt in Articulate, de opdrachtgever wilde dit. Articulate is een plugin voor PowerPoint die de dia’s kan omzetten naar een SCORM pakket. Op zich niets mee, maar qua interactieve mogelijkheden werk ik toch liever met Captivate of Flash. Bovendien is Articulate aan de prijzige kant en doet er ook nog eens minuten over om van een presentatie van 60 dia’s een SCORM pakket te maken.

Vandaag kreeg ik een mailtje van Trivantis (van de makers van Lectora) waarin de plugin Snap! wordt aangekondigd, met daarbij natuurlijk de mogelijkheid om een trialversie (30 dagen) te downloaden. Dit natuurlijk gedaan en direct geprobeerd.

Mijn eerste indruk is dat Snap! zoals aangekondigd hetzelfde doet als Lectora (en net zoveel moeite heeft met het uit elkaar peuteren van de PowerPoint en dus net zo traag is). In tegenstelling tot Articulate laat Snap! swf-jes wel zien in de editomgeving.

Articulate kostte mij bijna $ 999. Snap! doet hetzelfde (en misschien wel iets meer) voor maar $ 99!

Een andere speler in deze markt is natuurlijk Adobe met Presenter ($ 500), maar heeft minder mogelijkheden en doet ook erg lang over het omzetten naar een SCORM pakket.

Als het dan zo nodig in PowerPoint moet, dan kies ik Snap!

Bron: Chris Dorna e-learning