Audio shortcode WordPress

audio-shortcode-wordpress

Sinds wordpress 3.6 is er een shortcode om audio, bijvoorbeeld een mp3 bestand, simpel op je website te embedden. Zie voor de codex.

Dus toen ik laatst een radio interview over de tent van Obama wilde embedden wilde ik dit even snel gebruiken. Dit liep even anders. Hier een verslagje van de stappen die ik toen doorlopen heb om het functioneel te krijgen voor alle browsers. Met name de Internet Explorer (!) bleek weerbarstig.

Wat was het geval?
1-Allereerst zijn de afbeeldingen voor play/pause en geluid aan/mute in het zogenaamde svg formaat. Deze waren in eerste instantie niet zichtbaar. Ik kon wel de functies bedienen door op die plek te klikken.

Oplossing voor 1- is in je .htaccess bestand de weergave van .svg bestanden toe te staan. Hiermee was het gedeeltelijk opgelost.
Niet alle browsers ondersteunen de weergave van .svg afbeeldingen. De Internet Explorer bijvoorbeeld niet.

2-Toen gezocht naar het stijlblad in de map van WordPress die aangeeft welke afbeeldingen er gekoppeld worden. Dit staat in de wp-includes map. Het pad is /js/mediaelement/mediaelementplayer.min.css

Daarin heb ik de 2 koppelingen verandert van .svg naar .png Je hoeft alleen de extensie te veranderen omdat de .png bestanden ook aanwezig zijn in dezelfde map als de .svg bestanden!

Daarmee zijn de bestanden ook weer zichtbaar in alle browsers.

Scheelt je weer wat tijd om het allemaal uit te vissen!

3- Later zag dat er een fallback systeem in de code is opgenomen als .svg niet kan worden weergegeven. Of die code werkt niet goed, of het werkt niet binnen mijn webhosting om de één of andere reden.