Lectora-11

Op 13 februari 2013, nog geen week geleden, is de nieuwste versie van Lectora, Lectora 11 uitgekomen. Omdat het nu langer duurde dan normaal een extra spannend voor de experts. Het eerste wat opvalt is een totale make-over van het dashboard. Voor degene onder jullie die versie X.6 kennen een ware metamorfose.
Ik heb nog geen tijd gehad/genomen om de nieuwe versie uit te proberen. Dat ga ik zeker binnenkort doen.

De maker van Lectora, Trivantis, heeeft de gelegenheid aangegrepen hun website totaal te vernieuwen. Ja heus ze hebben gekozen voor WordPress(!) Met Lectora heb ik het verleden ook wel websites gemaakt, maar daar ligt de kracht van deze auteurstool niet.

Toen ik gisteren nog een gevorderde training gaf aan een externe consultant van Heineken International benoemde ik de krachtige elementen met: de inherit (overerving) van knoppen etc., variabelen, acties, template en de translation tool. Met deze laatste kun je veel sneller vanuit het Nederlands naar een andere taal ontwikkelen. De ontwikkeltijd is korter.

Lectora blijft een prachtig product. De desktop variant Publisher (basis-versie) en Inspire (basis + een aantal extra tools voor bewerking) is een onbeperkt werkende licentie. Je betaalt maar 1 keer met andere woorden.

Ik werk nu ruim 10 jaar met Lectora en kan mezelf gerust expert noemen. Voor klanten bied ik trainingen aan op basis- gevorderd- en expert nivo. Daarnaast ontwikkel in opdracht of advies en begeleid elearning trajecten met Lectora.

Lees meer over wat ik aanbied voor Lectora

Op de site van Trivantis staat o.a. dit introductie filmpje (externe link, Engelstalig)