E-learning maken met Lectora tools

Op 30-10-2018 is versie 18 verschenen. In dit blogbericht vertel ik je er meer over.

Lectora is een professionele auteurstool voor het maken van e-learning. Er is een Windows desktop-versie en een online (cloud) variant. Edugram werkt meer dan 15 jaar met Lectora en heeft veel ervaring met het geven van trainingen en het maken van e-learning. Je kunt Lectora licenties aanschaffen via Edugram. Voor erkende scholen is er een speciale educatieve licentie. Je kunt terecht voor et laten maken van e-learning, advies en ontwerp of training.

Verschil Lectora Inspire en Publisher

Lectora Publisher is de basisversie. Een compleet pakket om in een Windows-PC of laptop prachtige e-learning te maken.
Lectora Inspire is nog uitgebreider met extra tools als Snagit en Camtasia. Derhalve ook wat duurder in aanschaf. Lectora PC kent een versie licentie. Je betaalt dus éénmalig en niet per jaar. Wel betaal je vanaf het 2e jaar een bedrag voor Service & Maintenance (S&M). Als je een geldige S&M hebt kun je meestal kosteloos upgraden naar de nieuwste versie. Licenties zijn eenvoudig bij Edugram te koop. De prijs is afhankelijk van de $-koers. Neem even contact op voor prijsopgave.

Educatieve licenties

Voor erkende onderwijsinstellingen bestaan er flink goedkopere educatieve licenties. Ook hier versie licenties. Licenties zijn eenvoudig bij Edugram te koop. De prijs is afhankelijk van de $-koers. Neem even contact op voor prijsopgave.

Lectora Online

Dit is Lectora in de Cloud. Voordeel is dat je makkelijk kunt samenwerken met collega’s op andere plekken. De kosten zijn per gebruiker per jaar. Neem even contact op voor een prijsopgave.

In-Company trainingen

Op je eigen werkplek geeft Edugram (beginners, gevorderden en expert) trainingen. Individueel of per groepje (6-8 max).
Twee of drie trainingen is sterk aan te raden is. Lectora heeft veel “onder de motorkap” en er zijn veel kneepjes die handig zijn om snel en accuraat content te kunnen ontwikkelen.

Arne van Dijk, Opleidingsfunctionaris FrieslandCampina Domo:

Nadat wij een introductiecursus hadden gehad (van een ander bedrijf) wilden wij ons verder specialiseren in het gebruik van Lectora. Deze vraag heeft Edugram voor ons ingevuld.
Wij kijken terug op een leerzame dag waarin een breed scala van mogelijkheden is toegelicht en enkele specifieke vraagstukken zijn opgelost.

Content (laten) ontwikkelen

Ook is het mogelijk om content of alleen de complexe onderdelen te laten ontwikkelen waardoor de kosten beperkt kunnen blijven.

Begeleiding e-learning traject (L&D)

Edugram kan sparren bij het ontwerp van je leertraject. Gezien de ruim 25 jaar onderwijservaring én de ruime e-learning ervaring is Edugram een ideale partner.

Reseller

Edugram is reseller van Lectora. Voor het onderwijs zijn er aantrekkelijk geprijsde educatieve licenties beschikbaar. Stuklicenties kun je onbeperkt gebruiken. De online variant kent een jaarprijs. Voordeel hiervan is dat u kunt samenwerken met collega’s die zich op een andere plek bevinden.
Neem even contact met me op.

Rob Hessels, SOS International, Coach/Opleider:

Edugram heeft voor mij een 1-daagse introductiecursus Lectora verzorgd. Ik heb de training als zeer nuttig, to-the-point, plezierig en inspirerend ervaren. Edugram’s zorgvuldige voorbereiding en haar vermogen tot inspelen op mijn specifieke vraagstelling hebben daaraan in ‘t bijzonder bijgedragen’.