Lectora X online elearning

Lectora

Lectora is een professionele auteurstool voor het maken van elearning.
Er is een desktop (Windows) en een Online variant.
Edugram werkt sinds 2002 met Lectora en heeft veel ervaring met het geven van trainingen & workshops en het maken van online elearning.

In-Company trainingen

Op de eigen werkplek geeft Edugram (beginners, gevorderden en expert) in-company trainingen.
Na een dagdeel is het mogelijk zelfstandig aan de slag te kunnen.
De praktijk laat zien dat twee of drie trainingen sterk aan te raden is. Lectora heeft veel “onder de motorkap” en er zijn veel kneepjes die handig zijn om snel en accuraat content te kunnen ontwikkelen.

Arne van Dijk, Opleidingsfunctionaris FrieslandCampina Domo:

Nadat wij een introductiecursus hadden gehad (van een ander bedrijf) wilden wij ons verder specialiseren in het gebruik van Lectora. Deze vraag heeft Edugram voor ons ingevuld.
Wij kijken terug op een leerzame dag waarin een breed scala van mogelijkheden is toegelicht en enkele specifieke vraagstukken zijn opgelost.

Content (laten) ontwikkelen

Ook is het mogelijk om complexe onderdelen te laten ontwikkelen waardoor de kosten beperkt kunnen blijven.
Een finale doorloop, om de laatste bugs eruit te halen en de functionaliteit van je product op 100% te krijgen, is ook een aanrader.

Begeleiding e-learning traject (L&D)

Edugram kan sparren bij het ontwerp van uw leertraject. Gezien de ruim 20 jaar didactische ervaring in het onderwijs én de ruime e-learning ervaring is Edugram een geschikte partner.

Grafisch ontwerp voor Lectora sjabloon

Edugram kan een compleet grafisch ontwerp ontwikkelen met knoppen, logo’s etc. dat als Lectora template steeds opnieuw te gebruiken is. Dit bespaart veel ontwikkeltijd en geeft consistentie tussen de verschillende modules.

contact opnemen
Een aantal klanten van Edugram (trainingen/workshops en/of content ontwikkeling)
digitale-school
heineken-international
sos-international
sparta-ebsc
schoolmaster-maestro
Friesland-Campina-domo
Reseller

Edugram is reseller van Lectora.

Online helpdesk

Edugram biedt flexibele hulp op maat als je toch even vastloopt. Per email of skype kan hulp gegeven worden.
Voor een relatief klein bedrag kun je blijven werken en succesvol doorontwikkelen.

Lectora Online elearning

Licenties: Desktop en Laptop

Dit zijn stukslicenties die onder Windows werken. Je hebt recht op 1 jaar Service & Maintanance. Ieder jaar komt er een nieuwe versie uit, die je opnieuw moet aanschaffen. Je kunt onbeperkt werken met een bepaalde versie. Voor het onderwijs bestaan er veel goedkopere educatieve licenties.

Lectora heeft een complete basisversie (Publisher). Hiermee heb je een compleet werkende versie met alle functionaliteiten tot je beschikking.

Daarnaast is er de Lectora Inspire: Naast de Lectora Publisher krijg je de beschikking over drie krachtige tools om interactieve content toe te voegen aan je cursus.
Dat zijn: Snagit (schermafbeeldingen), Camtasia (screencasts, dat zijn opnames van je beeldscherm) en Flypaper (Flash interacties).

Online

Lectora Online maakt het mogelijk om via internet e-learning cursussen te ontwikkelen. Op kantoor, thuis of onderweg. Met vrijwel elke web browser. Je werkt in een volledig beveiligde omgeving aan de laatste versie van je project. Een ander voordeel: Lectora Online hoeft je niet te installeren. Ideaal voor Mac gebruikers en teamverband door versiebeheer.
Lectora Online is vrijwel 100% compatibel met de desktop versie. Er zijn soms kleine verschillen.

Je betaalt per jaar en per auteur die samen met jou content ontwikkelt. Je hebt zo de beschikking over de laatste versie van Lectora. Import en Export naar een desktop versie is altijd mogelijk.

contact opnemen

Rob Hessels, SOS International, Coach/Opleider:

Edugram heeft voor mij een 1-daagse introductiecursus Lectora verzorgd. Ik heb de training als zeer nuttig, to-the-point, plezierig en inspirerend ervaren. Edugram’s zorgvuldige voorbereiding en haar vermogen tot inspelen op mijn specifieke vraagstelling hebben daaraan in ‘t bijzonder bijgedragen’.

Contactgegevens

Edugram te Leiden

E: evert (at) edugram.nl
M: 06.43.755.497

KvK: 28100601
 

Edugram levert onder andere:

Websites met Wordpress
Reseller Lectora
Lectora training/workshop &
Content ontwikkeling
Webshop & SEO