In Lectora 11 is het makkelijker geworden om een toetsvraag te maken. Als voorbeeld laat ik zien wat de mogelijkheden zijn met een true/false vraag inclusief alle nieuwe opties.

Nieuw is dat een vraag rechtstreeks op een pagina kan worden ingevoegd. Je klikt nu op het tabblad Test & Survey. Je ziet dan de volgende balk.
Klik op een afbeelding voor een vergroting.

Test & Survey
Klik op Add Question.
Je ziet drie tabbladen.

Question Creator
Op het eerste tabblad Question; Vul je vraag in bij Question, als je een afbeelding wilt, plaats die dan bij Image with Question, geef aan welk antwoord juist is en vul de antwoorden in waaruit gekozen kan worden.

Submit button
Tweede tabblad Feedback. Nieuw is hier de mogelijkheid om een Add Submit Button aan te vinken in combinatie met On Process Question. Voordeel is dat je op dezelfde pagina blijft als je je antwoord controleert. Immediate feedback geeft direct feedback zo gauw als je een keuze maakt. De On Process Question zonder de Submit Button geeft feedback nadat je op de Next knop klikt. Daardoor ga je naar de volgende pagina. Dit geeft meer didactische opties binnen een diagnostische toets.

Attemps

Derde tabblad Attemps is helemaal nieuw. Het biedt de optie een gebruiker een maximaal aantal toegestane pogingen te laten doen. Daarna ga de keuze rondjes op uit, worden passief. Er kan geen nieuwe keuze gemaakt worden. Voorheen werd dit met acties, condities in combinatie met een variabele gemaakt. Scheelt dus heel wat werk. Goede verbetering!

Submit
preview LectoraJe kunt de tekst op de knop veranderen.

Let op als de tekst langer wordt schaalt de knop niet mee.

Het wordt snel niet mooi.

Je kunt zelf een knop maken via Insert, Button.

Zie het resultaat.

Lightbox Lectora preview
Het eindresultaat: met feedback en submit (aangepaste knop) en process Question ziet er zó uit. Na het wegklikken van de Lightbox Popup blijf je op dezelfde pagina.

Dit is één uitgewerkt voorbeeld van een toetsvraag.

Het is mogelijk een training op maat, vaak 1-op-1, te volgen bij Edugram. Er is een basis-, gevorderden- en expert training. Daarnaast een volledig op maat training afgestemd op je eigen trainingsbehoefte en niveau.

Dit laatste is ook als in-company training mogelijk. Licenties zijn aan te schaffen aangezien Edugram reseller is van Lectora.

Neem voor meer informatie even contact op of kijk op de website bij Lectora.