Twee weken geleden is de update van Pagelines Framework verschenen. Al eerder schreef ik over de nieuwste features. Toen meer als overzicht. Nu meer vanuit ervaring.
Bij webdesign denken we vanuit het idee “mobiel eerst”. Dit thema is responsive, wat betekent dat de layout zich aanpast afhankelijk van het device wat gebruikt wordt. Ik heb voor deze website edugram.nl gekozen voor een “responsive pixel width” 1100 pixels. Die 1100 pixels heb ik gekozen zodat de website er optimaal uitziet op de Ipad in landscape mode.

Wat merk je als gebruiker nu van al dit moois?

Hieronder twee screenshots hoe de website eruit ziet op de Iphone.

responsive-iphone

iphone-responsive-pagelines

Wat is belangrijk? Ten eerste het menu: dit schuift in een compact menu. Ten tweede gaan de sidebar elementen van rechts verschuiven naar onder de content. Hierdoor houdt je focus en blijft de lettergrootte in tact. Wat opvalt is dat je de letters niet meer met je vingers kunt schalen. Dit is eigenlijk geen probleem vind ik, alleen even wennen omdat het anders is.

Op de Ipad ziet het er anders uit. Zie onderstaande screenshots.

pagelines-framework-2.2-ipad

ipad-responsive-pagelines-2.2

Nieuw is versie 2.2 is het zogenaamde “fixed menu” dat hier is gebruikt. Spreekt voor zich. Je hebt zo nog meer keuze vrijheid.